Belgijski studenti u posjetu Ekonomskom fakultetu

Objavljeno: 5. srpnja 2018.

Jučer je naš Fakultet posjetila skupina studenata s Conférence Olivaint of Belgium, kraljevske organizacije koja djeluje više od 65 godina. Studijsko putovanje u inozemstvo organiziraju povodom završetka akademske godine, a 15-ak izabranih studenata posjećuje razne institucije kako bi pobliže upoznali političke, ekonomske, društvene, kulturalne i religijske aspekte zemlje u koju dolaze.

Ove godine su izabrali posjetiti Hrvatsku te ih je osim našeg Fakulteta, između ostalih, primio i ministar financija Zdravko Marić, a svečano ih je ugostila Njegova ekselencija veleposlanik Belgije u RH - Philippe Benoit.

Posjet EFZG-u organizirala je profesorica Najla Podrug, a za studente je tom prilikom docent Tomislav Globan održao predavanje pod naslovom "A brief look into Croatian economy". U svom predavanju, doc. Globan se osvrnuo na aktualna makroekonomska kretanja u hrvatskom gospodarstvu s pogledom na budućnost, a poseban naglasak stavljen je na efekte članstva u Europskoj uniji pet godina nakon pristupanja.

Studenti su nakon izlaganja imali brojna pitanja, ponajviše na temu emigracije mladih iz RH, uvođenja eura, porezne reforme, ali i brojnih drugih tema.