Održana radionica "Empirical Tools in Macroeconomics"

Objavljeno: 17. srpnja 2018.

Od 18. do 21. lipnja imali smo čast ugostiti gostujuću predavačicu s američkog Lehigh Universityja. U organizaciji MacroHuba, profesorica Irina Panovska je održala četverodnevnu radionicu "Empirical Tools in Macroeconomics" o linearnim i nelinearnim VAR modelima i njihovoj primjeni u makroekonomiji.

Radionica je bila iznimno dobro posjećena sva četiri dana, a među polaznicima su bili nastavnici i studenti s Ekonomskog fakulteta, ali i istraživači iz Hrvatske narodne banke, poslovnih banaka, znanstvenih instituta, itd.

Veselimo se nastavku suradnje s prof. Panovskom i u budućnosti.

Pogledajte slike u galeriji.

Profesorica Irina Panovska (www.irinapanovska.com) radi na Katedri za ekonomiju Sveučilišta Lehigh. Nagrađena je za izvrsnost u istraživanju, predavanju i mentoriranju. Njezini istraživački interesi su primijenjena makroekonomija i nelinearnosti u poslovnim ciklusima. Njezina istraživanja su objavljena u uglednim međunarodnim časopisima poput Journal of International Money and Finance, Macroeconomic Dynamics, Journal of Macroeconomics, Economic Modelling i Studies in Nonlinear Dynamics and Econometrics među ostalima. Bila je gostujući profesor na Sveučilištu New South Wales te je član izvršnog odbora Društva za nelinearnu dinamiku i ekonometriju (Society for Nonlinear Dynamics and Econometrics).

Irina Panovska Workshop schedule.pdf